Cart 0
 
SLA_BG24.png

Hallo pap & mam,

 

 

De 2 jarige die eerder weet hoe hij moet swipen dan blokken stapelen. De 6 jarige die niets liever doet dan slijmvideo’s of kind-vlog-sterretjes op youtube kijken. De 8 jarige die liever een hele dag binch watchend naar Brugklas kijkt dan verstoppertje speelt met vriendinnen. De 12 jarige die denkt tot diep in de nacht een 18+ game te moeten spelen omdat al zijn vrienden dat ook doen. En de 14 jarige die niet van Instagram te krijgen is. Gegarandeerd een driftbui en gesjagerijn als je ze roept voor het eten. Herkenbaar?

We kunnen er niet om heen. Devices hebben een negatief effect op onze kinderen wanneer daar op een onbegrensde manier mee omgegaan wordt. Onderzoeken laten zien dat device gebruik een grote invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen.

wij zijn ervan overtuigd dat een Healthy Digital Lifestyle voor kinderen begint bij hun ouders.

Dopamine is een super belangrijk hormoon wat heel bepalend is voor menselijk gedrag. Het speelt een grote rol bij impulsbeheersing, onze concentratie, sociaal gedrag en ons vermogen problemen te analyseren en op te lossen.

Persuasive Technology zorgt ervoor dat technologie onze houding en gedrag verandert zonder dat we het in de gaten hebben. Het zorgt voor een Dopamine Afhankelijke Gewoonte*. We zitten gekluisterd aan onze smartphone in opgewonden afwachting van ons volgende dopamine shot.

Bij een Dopamine Afhankelijke Gewoonte* heeft digitale technologie een negatief effect op de biologische, intellectuele, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Zij presteren minder, zijn minder creatief, hebben minder incasseringsvermogen en voelen zich minder gelukkig. Het zet een rem op het ontwikkelen van hun persoonlijke capaciteit en het leren kennen van hun eigen potentie. Niet iets waar je blij van wordt toch?

Wanneer jij als ouder SMART omgaat met digitale technologie en je hier verantwoordelijk, zelfsturend en bewust gebruik van maakt, ben je een voorbeeld voor je kind. Jij en je kind leren technologie ondersteunend en faciliterend te gebruiken. Hiermee realiseer je een Healthy Digital Lifestyle voor jullie allebei. Voor nu én voor in de toekomst. Jij bent de baas, niet het device!


 
SLA_BG-rood.png

wat biedt SmartLife Academy?

Voor veel ouders zijn ruzies over schermtijd en devices een deprimerend deel van het gezinsleven geworden. In het digitale tijdperk gaat elke opvoedingsfase gepaard met hele nieuwe uitdagingen.

We hebben een boek voor je geschreven!

'Samen zeggen we DAG*!' is een praktische toolkit boordevol slimme oplossingen voor Ouders met Kinderen met Smartphones. In deze short read geven we ouders alle informatie die zij moeten weten over hoe smartphones, social media, games en andere digitale technologie onze kinderen beïnvloedt en welke consequenties dit heeft op hun ontwikkeling. We delen onze oplossingen en tips & tricks die helpen bij het vormgeven van een 'Healthy Digital Lifestyle' voor het hele gezin.

Klik hier voor meer info


 

facts & figures

Je geeft je kind niet dagelijks een zak chips, je geeft ze geen broodtrommel vol snoep mee naar school, je geeft ze geen bier als ze 12 zijn en je houdt ze geen pakje sigaretten onder hun neus als ze 14 worden.

Van al deze dingen weten we dat ze slecht zijn. Het tast niet alleen de gezondheid van onze kinderen aan, het heeft ook een negatief effect op hun brein en de sociaal emotionele ontwikkeling blijft achter.

Waarom laten we onze kinderen dan uren turen naar een scherm? Dat doen we omdat we allemaal autodidact zijn. Niemand heeft ons ooit geleerd hoe we met digitale technologie om moeten gaan en wat het met ons doet. Het zijn geen issues waarover we onze eigen moeders om een oplossing kunnen vragen. Met het volgen van ons programma krijg je wél antwoorden. Mooi toch?

 
SLA_BG-roze.png
 

zeg DAG*!

Zeg voor eens en altijd DAG* tegen deze Dopamine Afhankelijke Gewoonte* en gun jezelf, je kinderen en je werknemers een Healthy Digital Lifestyle.

Neem het heft weer in eigen hand. Maak keuzes die bij jouw gevoel en persoon passen. Leer bewust met technologie omgaan. Jij bent de baas, niet jouw device! Een Healthy Digital Lifestyle helpt je beter te presteren, goed te slapen, creatiever en gelukkiger te zijn én minder stress te ervaren.

*Dopamine Afhankelijke Gewoonte


Naam *
Naam
 
SLA_BG-ouders.png