Cart 0
 
SLA_BG23.png

Hallo manager,

 

 

De meeste organisaties kennen een multitask cultuur. Altijd maar ‘aan zijn’ en onbewust gebruik maken van digitale devices heeft een negatief effect op werknemers. Altijd ‘aan zijn’ betekent dat werknemers constant blootgesteld worden aan ongecontroleerde interrupties die echte doelen in de weg staan. Zowel op het werk als thuis. Het zorgt ervoor dat ze nauwelijks nog echt in een FLOW terecht komen.

Onbewust gebruik van digitale technologie verhoogt de werkstress en zorgt ervoor dat medewerkers niet functioneren in hun ‘zone of genius’. Dit gaat ten koste van focus, efficiëntie en werkgeluk.

In een multitask cultuur is het niet makkelijk voor medewerkers om stress te reduceren en zich te focussen. Elk moment van focus, aandacht en bewust bezig zijn met een taak of activiteit kunnen we zien als cognitief uithoudingsvermogen. Dit cognitief uithoudingsvermogen is bij een groot deel van de medewerkers in slechte conditie maar... dit kun je trainen.


wat biedt SmartLife Academy

Zeg DAG*! Wil jij een win-win situatie creëren waarin medewerkers flexibel zijn, meer focus hebben en tegelijkertijd gezond blijven?

Het digitale tijdperk is pas net begonnen. Om smart om te kunnen gaan met nieuwe technologie is het nodig dat medewerkers bewust worden van hoe wij als mens biologisch in elkaar steken en welke invloed devices daarop hebben. Altijd maar ‘aan zijn’ zorgt voor een Dopamine Afhankelijke Gewoonte* waardoor gevoelens van depressiviteit en werkstress toenemen.

Met ons programma zeg DAG*! realiseren we vanuit intrinsieke motivatie een Healthy Digital Lifestyle. Medewerkers worden vitaler, productiever, creatiever én voelen zich gelukkiger. Ze ervaren minder werkstress wat leidt tot een dalend ziekteverzuim. We geven medewerkers diverse tools mee die zij direct toe kunnen passen en instant resultaat opleveren. Mooi toch?

 
SLA_BG-rood.png

facts & figures

Een Dopamine Afhankelijke Gewoonte* wordt veroorzaakt door onbewust gebruik van digitale technologie. Het zorgt voor minder focus en minder efficiëntie bij medewerkers. Zij laten tot wel 40% productiviteit en creativiteit onbenut. Dit zorgt niet alleen voor werkstress maar zeker ook voor minder werkgeluk.

 

Een Dopamine Afhankelijke Gewoonte* ontstaat als gevolg van een positieve beloning in je hersenen. Net zoals iemand aan een gokkast verwacht jij ook steeds een bijzonder stukje informatie te vinden, op bijvoorbeeld je smartphone, waardoor je steeds maar weer dopamine aanmaakt. En voor je het weet zit je uren zinloos te staren naar een scherm.

Omdat internetgebruik zo geïntegreerd is in ons (werkend) leven, is het makkelijk om de negatieve consequenties uit het oog te verliezen. Als we bewust kijken naar de impact van ons online gedrag wordt het makkelijker om ons te focussen en de positieve effecten van onze Healthy Digital Lifestyle te zien.

Om efficiënt te werken is het nodig met volledige concentratie en focus bij je activiteit te zijn. Zeg DAG*!


 
 

zeg DAG*!

Zeg voor eens en altijd DAG* tegen deze Dopamine Afhankelijke Gewoonte* en gun jezelf, je kinderen en je werknemers een Healthy Digital Lifestyle.

Neem het heft weer in eigen hand. Maak keuzes die bij jouw gevoel en persoon passen. Leer bewust met technologie omgaan. Jij bent de baas, niet jouw device! Een Healthy Digital Lifestyle helpt je beter te presteren, goed te slapen, creatiever en gelukkiger te zijn én minder stress te ervaren.

*Dopamine Afhankelijke Gewoonte


Naam *
Naam
 
SLA_BG-dag-c.png
 
SmartLife Academy heeft een leuke, maar vooral positieve workshop gegeven tijdens onze ‘Jouw Gezonde Week’. SmartLife Academy heeft tijdens deze workshop, ‘Smart About Our Smartphone’, onze collega’s veel inzicht en bewustwording gegeven welke impact het hedendaags gebruik van smartphones en de constante digitale verbondenheid heeft. En vooral, wat kun je er tegen doen. Erg waardevol.
— Guillerm van der Lans | AON