Handen omhoog

In je vrouwenkracht

Jezelf manifesteren vanuit jouw authentieke vrouw-zijn

women power middel.png
Women Power

 

Net zoals fysiologisch, zitten wij vrouwen ook biologisch anders in elkaar dan mannen. Onze hormonen, onze bioritmes, maar vooral ook onze kwaliteiten en eigenschappen verschillen wezenlijk van die van mannen. Waar mannelijke kwaliteiten liggen bij bijvoorbeeld daadkracht, focus en richting geven, liggen onze vrouwelijke kwaliteiten van nature veel meer op, onder andere, het gebied van wel overwogen beslissingen nemen, verbinden en samenwerken.  

In de patriarchale samenleving waarin we leven is er vaak geen ruimte om je te manifesteren in je vrouw-zijn. We merken het vaak niet eens op hoe mannelijk we functioneren en hoe sterk we ons met mannelijke overlevingsstrategieën en waarde begrippen vereenzelvigen. We passen ons aan, functioneren tegen natuurlijk en vragen ons af waarom we ons zo uitgeblust, onbevredigd en depressief voelen. 

In je vrouwenkracht

Wanneer we het mannelijke in onszelf verenigen vanuit onze vrouwenkracht, kunnen we onszelf manifesteren en ons mooiste leven leven. 

hippie-women-ok3o8xvy4mj1tpcmvmhynuj4lneurj3ejdft7n2q5y.jpg

Vanuit de oeroude traditie van vrouwencirkels verbinden, delen, leren, genezen en groeien we met elkaar. 

Sinds duizenden en duizenden jaren komen vrouwen in cirkels bij elkaar om te delen, te leren en te helen. 

Het patriarchaat dat draait om individualisme en onafhankelijkheid heeft ervoor gezorgd dat we het contact met de eeuwenoude traditie en de kracht van het vrouwelijke zijn verloren. Het uitsluiten van vrouwen door het ontnemen van stemrecht, het niet mogen studeren en geen eigendomsrechten hebben speelden hierin een grote rol. In het huidige individualistische technologische tijdperk leren we al van jongs af aan dat we onszelf moeten bewijzen en dat we onze weg in het leven alleen wel kunnen vinden. Dit leidt ertoe dat we te weinig leren vertrouwen op anderen, concurreren met elkaar, materiële status moeten verwerven, weinig diepgang en gefragmenteerd gedrag laten zien en ons uiteindelijk onvoldoende kunnen verbinden met onszelf en anderen. 

 

In een vrouwencirkel leren we onszelf en elkaar vertrouwen. We leren onze waarde als individu te zien en tegelijkertijd leren we om onderdeel te zijn van een collectief.

Iedere vrouw in de cirkel is een spaak in het wiel. Ze draagt haar kwaliteiten, talenten en kracht bij waardoor het wiel kan draaien. De cirkel draait op de diversiteit van de vrouwen. Iedereen draagt gelijkwaardig bij en samen creëren we de cirkel. Hierdoor groeien, genezen en verbinden we.

Ook als je nog geen ervaring hebt met vrouwencirkels ben je van harte welkom.

Liefs, Carlijn

Er zijn op dit moment geen geplande evenementen