Handen omhoog

In je vrouwenkracht

Vanuit de oeroude traditie van vrouwencirkels verbinden,

delen, leren, genezen en groeien we met elkaar.

images (1).jfif
Vrouwencirkel

 

“A circle of women may just be the most powerful force known to humanity. If you have one, embrace it. If you need one, seek it. If you find one, for the love of all that is good and holy, dive in. Hold on. Love it up. Get Naked. Let them see you. Let them hold you. Let your reluctant tears fall. Let yourself rise fierce and love gentle. You will be changed. The very fabric of your being will be altered by this, if you allow it. Please, please allow it.” - Jeanette LeBlanc 

In je vrouwenkracht

Deelnemen aan een vrouwencirkel is een mooie en krachtige reis voor vrouwen om in een veilige omgeving te onderzoeken, te genezen en te transformeren. Het is een plek waar we samenkomen in gelijkheid en acceptatie. Wanneer we de kans krijgen om gezien, gehoord en begrepen te worden, kunnen we onze onzekerheden, wonden, jaloezie en competitieve patronen herkennen, leren transformeren en onze ware vrouwelijke kracht opeisen.

hippie-women-ok3o8xvy4mj1tpcmvmhynuj4lneurj3ejdft7n2q5y.jpg

Vanuit de oeroude traditie van vrouwencirkels verbinden, delen, leren, genezen en groeien we met elkaar. 

Sinds duizenden en duizenden jaren komen vrouwen in cirkels bij elkaar om te delen, te leren en te helen. 

Het patriarchaat dat draait om individualisme en onafhankelijkheid heeft ervoor gezorgd dat we het contact met de eeuwenoude traditie en de kracht van het vrouwelijke zijn verloren. Het uitsluiten van vrouwen door het ontnemen van stemrecht, het niet mogen studeren en geen eigendomsrechten hebben speelden hierin een grote rol. In het huidige individualistische technologische tijdperk leren we al van jongs af aan dat we onszelf moeten bewijzen en dat we onze weg in het leven alleen wel kunnen vinden. Dit leidt ertoe dat we te weinig leren vertrouwen op anderen, concurreren met elkaar, materiële status moeten verwerven, weinig diepgang en gefragmenteerd gedrag laten zien en ons uiteindelijk onvoldoende kunnen verbinden met onszelf en anderen. 

 

In een vrouwencirkel leren we onszelf en elkaar vertrouwen. We leren onze waarde als individu te zien en tegelijkertijd leren we om onderdeel te zijn van een collectief.

Iedere vrouw in de cirkel is een spaak in het wiel. Ze draagt haar kwaliteiten, talenten en kracht bij waardoor het wiel kan draaien. De cirkel draait op de diversiteit van de vrouwen. Iedereen draagt gelijkwaardig bij en samen creëren we de cirkel. Hierdoor groeien, genezen en verbinden we.

Ook als je nog geen ervaring hebt met vrouwencirkels ben je van harte welkom.

Liefs, Carlijn

 • Nieuwe maan cirkel
  Meerdere datums
  do 26 mei
  's-Hertogenbosch
  26 mei 19:00 – 22:00
  's-Hertogenbosch, Verwersstraat 26, 5211 HW 's-Hertogenbosch, Nederland
  In een Nieuwe maan Cirkel zetten we nieuwe intenties voor de komende maand. Max 8 deelnemers. € Pay what you like
  Delen
 • Online cirkel In je Vrouwenkracht
  Meerdere datums
  di 03 mei
  Online Cirkel
  03 mei 20:00 – 22:30
  Online Cirkel
  Vanuit de oeroude traditie van vrouwencirkels verbinden, delen, leren, genezen en groeien we met elkaar.
  Delen