Cart 0
 
SLA_BG242.png

Hallo zelfstandige,

 

 

Als ZZP’er ben je altijd aan de slag. Je wilt altijd bereikbaar zijn en overal kunnen werken. Altijd maar ‘aan zijn’, multitasken en onbewust gebruik maken van digitale devices, heeft een negatief effect op jou. Altijd ‘aan zijn’ betekent dat je constant blootgesteld wordt aan ongecontroleerde interrupties die jouw echte doelen in de weg staan. Het zorgt ervoor dat je nauwelijks nog echt in een FLOW terecht komt.

Het onbewust gebruiken van digitale technologie verhoogt werkstress en zorgt ervoor dat je niet functioneert in je ‘zone of genius’. Dit gaat ten koste van je focus en efficiëntie. Elk moment van focus, aandacht en bewust bezig zijn met een taak of activiteit kunnen we zien als cognitief uithoudingsvermogen. Dit cognitief uithoudingsvermogen kun je trainen. Mooi toch?


wat biedt SmartLife Academy

Jij bent de baas! Niet jouw device.

Het digitale tijdperk is pas net begonnen. Om smart om te kunnen gaan met nieuwe technologie is het nodig dat jij je bewust wordt van hoe wij als mens in elkaar steken en welke invloed devices daarop hebben. Altijd maar ‘aan zijn’ zorgt voor een Dopamine Afhankelijke Gewoonte* waardoor gevoelens van werkstress toenemen.

Met ons programma zeg DAG*! realiseren we een Healthy Digital Lifestyle. Je wordt vitaler, productiever, creatiever én voelt je gelukkiger. We geven je diverse tools mee die je direct toe kunnen passen en instant resultaat opleveren.

 
SLA_BG-rood.png

facts & figures

DAG* Dopamine Afhankelijke Gewoonte

Een Dopamine Afhankelijke Gewoonte* wordt veroorzaakt door onbewust gebruik van digitale technologie. Het zorgt voor minder focus en minder efficiëntie. Je laat tot wel 40% productiviteit en creativiteit onbenut. Dit zorgt niet alleen voor werkstress maar zeker ook voor minder werkgeluk.

Een Dopamine Afhankelijke Gewoonte* ontstaat als gevolg van een positieve beloning in je hersenen. Net zoals iemand aan een gokkast verwacht jij ook steeds een bijzonder stukje informatie te vinden, op bijvoorbeeld je smartphone, waardoor je steeds maar weer dopamine aanmaakt. En voor je het weet zit je uren zinloos te staren naar een scherm.

Omdat internetgebruik zo geïntegreerd is in ons (werkend) leven, is het makkelijk om de negatieve consequenties uit het oog te verliezen. Als we bewust kijken naar de impact van ons online gedrag wordt het makkelijker om ons te focussen en de positieve effecten te zien.

Om efficiënt te werken is het nodig met volledige concentratie en focus bij je activiteit te zijn. Zeg DAG*!

 
 

zeg DAG*!

Zeg voor eens en altijd DAG* tegen deze Dopamine Afhankelijke Gewoonte* en gun jezelf, je kinderen en je werknemers een Healthy Digital Lifestyle.

Neem het heft weer in eigen hand. Maak keuzes die bij jouw gevoel en persoon passen. Leer bewust met technologie omgaan. Jij bent de baas, niet jouw device! Een Healthy Digital Lifestyle helpt je beter te presteren, goed te slapen, creatiever en gelukkiger te zijn én minder stress te ervaren.

*Dopamine Afhankelijke Gewoonte


Naam *
Naam
 
SLA_BG-zzp.png
 
SmartLifeAcademy is een must voor iedere ZZP’er. Juist als zelfstandig ondernemer zo belangrijk om effectief met digitale media om te gaan en niet altijd ‘aan’ te staan. Ik kan de workshops en webinars van harte aanbevelen.
— Rebecca Slotboom | Mom Cycle (Insta @mamazzp) Community voor ZZP Mama's