Cart 0

hoe staan we ervoor?

Wij bij SmartLife Academy zijn grote fans van digitale technologie. Maar wij zijn geen fan van WAT technologie met ons doet.  

De afgelopen decennia hebben we onwijs grote technologische innovaties meegemaakt. Naast alle waardevolle kennis die door de komst van digitale technologie instant voor ons beschikbaar is, worden we overspoeld met irrelevante informatie. Tegelijkertijd produceren we met ons onlinegedrag waardevolle data voor high tech bedrijven. We hebben de vrijheid gekregen om met iedereen over de hele wereld in contact te staan maar ontwikkelen tegelijkertijd een Dopamine Afhankelijke Gewoonte*.

 
SLA_BG-fp.png

We zijn allemaal autodidact als het gaat om onze omgang met digitale technologie. Toen de iPhone in 2007 zijn intrede deed, zijn we allemaal gaan swipen, scrollen en multitasken, alsof ons leven ervan afhing. Wifi maakte onze internet verbinding gratis zodat we altijd online konden zijn en niemand die zich afvroeg welke gevolgen dit voor onze gezondheid en ons welzijn zou kunnen hebben.

We eten gezond, we sporten om ons lijf fit te houden, we roken niet meer en drinken steeds minder alcohol. Allemaal omdat we weten dat het goed voor ons is. Een Healthy Digital Lifestyle hoort ook in dit rijtje.

We zullen ons bewust moeten worden van de nadelige gevolgen van digitale technologie zodat we op een gezonde manier verantwoordelijk, zelfsturend en bewust gebruik kunnen maken van de ongeëvenaarde mogelijkheden van het digitale tijdperk. Voor nu en voor in de toekomst.

 
 

waar gaan we naartoe?

Humanity will change more in the next 20 years than in the previous 300 years - Gerd Leonhard

Het digitale tijdperk is pas net begonnen. Zelfs de meest vooraanstaande futurist kan zich nauwelijks een voorstelling maken van hoe de wereld er over 20 jaar uit zal zien. Het aantal mogelijkheden is oneindig. Artificial Intelligence, Big Data, Internet of Things, gepersonaliseerde algoritmes, het lijkt er op dat we afstevenen op een wereld waarin wij in dienst staan van technologie en technologie ons stuurt.

Mensen worden zich hier gelukkig steeds meer bewust van en beseffen zich meer en meer dat bewust omgaan met technologie bijdraagt aan een Healthy Digital Lifestyle. Gelukkig maar!

SLA_BG-rood.png

SmartLife Academy

SmartLife Academy ontwikkelt trainingen, workshops en coaching-trajecten om meer bewustwording te creëren rondom de nadelige gevolgen van dit prachtige maar overweldigende digitale tijdperk. Wij zorgen ervoor dat jij alle voordelen kunt halen uit een duurzame Healthy Digital Lifestyle. Voor jezelf, je gezin en jouw medewerkers.

SmartLife Academy gunt iedereen een Healthy Digital Lifestyle, vooral jou! Sinds 2014 zijn wij bezig met de vraag: ‘Hoe verhouden wij ons als mens tot digitale technologie’. Best lastig soms want de meeste mensen willen helemaal niet horen dat je smartphone je IQ naar beneden haalt of dat te veel schermtijd invloed heeft op de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind.

Het goede nieuws is dat inmiddels 1000en mensen een Healthy Digital Lifestyle hebben en we gaan door totdat het er 1 miljoen zijn.

Gun jij een ander ook een Healthy Digital Lifestyle? Samen bereiken we meer. Share, Tweet en Forward.  

 
 

zeg DAG*!

Zeg voor eens en altijd DAG* tegen deze Dopamine Afhankelijke Gewoonte* en gun jezelf, je kinderen en je werknemers een Healthy Digital Lifestyle.

Neem het heft weer in eigen hand. Maak keuzes die bij jouw gevoel en persoon passen. Leer bewust met technologie omgaan. Jij bent de baas, niet jouw device! Een Healthy Digital Lifestyle helpt je beter te presteren, goed te slapen, creatiever en gelukkiger te zijn én minder stress te ervaren.

*Dopamine Afhankelijke Gewoonte

 
SLA_BG-dag.png